Alice és Bob önkéntes baráti testvériség a világgazdasági problémák megoldásáért

2011.07.27. 09:52 | aliceesbob | Szólj hozzá!

Címkék: poénka

A világ helyzete napjainkban

A 2008-ban kezdődött gazdasági világválság a sorozatos kezelési kísérlet ellenére további eszkalációval fenyeget. A fenyegetés valós, gondoljunk csak az amerikai szövetségi állam csődközeli helyzetére, Görögország de facto (gyakrolatilag) csődjére, valamint a többi PIGS gazdaság kritikus állapotára. Magyarország kicsiny hajója a gazdasági viharok tengerének viszontagságait eddig sikeresen hárította el, de félő, hogy ha nemzeti kormányunk nem kap azonnali és hatékony önkéntes segítséget akkor piciny hajónk a tenger fenekéről még mélyebbre fog süllyedni.

Ebben a helyzetben mi is, mint annyi mindenki más feltettük magunknak a kérdést, vajon ki segíthetné nemzeti kormányunkat a harcban? Szerencsénkre a megfelelő embereknek tettük fel a kérdést így a válasz is megszületett: természetesen mi. Mi, akikről mi magunk axiómaként (tehát nem bizonyítjuk, hanem feltételezzük) elfogadjuk, hogy mindenhez a legmagasabb szinten értünk. Azonban világos, hogy a magyar gazdaság hajója sok másik hajóval együtt konvojban halad, ezért nem lehetséges csak saját hajónkat a jó irányba fordítani: az egész világ gazdasági problémáit kell megoldani.

Egy ilyen nagyszabású feladathoz társakra van szükségünk, sőt biztosak vagyunk benne, hogy mindenki magától is önként a kezdeményezésünk mellé fog állni. Ezért ezt is felvesszük az axiómák (tehát megint csak kezdeti feltételek) közé.

A jó hír

Alice és Bob ma (2011.07.26-án) az ebéd utáni kávészünetben kezdeményezte az Alice és Bob önkéntes baráti testvériség a világgazdasági problémák megoldásáért (röviden AÉBÖBTAVPM) szövetség megalakítását.

Céljaink, meg ami még eszünkbe jutott

Az AÉBÖBTAVPM célja a világgazdaság felpörgetésén keresztül a magyar gazdaság hajójának felszínre hozása, majd szárnyashajóvá alakítása.

Az AÉBÖBTAVPM nem titkolt célja, hogy ösztönözze a kormányt a világgazdasági problémák megoldásában vállaljon nagyobb szerepet. Ehhez az AÉBÖBTAVPM minden segítséget megad.

Az AÉBÖBTAVPM felajánlja az állam, sőt a világ összes állama számára szaktudását, hogy ebből a mély válságból amibe önönmagát sodorta a világ képes legyen hajánál fogva kirángatni magát.

Az AÉBÖBTAVPM kiemelten fontosnak tartja az együttműködést minden civil, nem civil, félig civil, tegnap még civil volt de ma már nem az, még nem civil de azzá fog válni, illetve soha nem volt civil és nem is tervezi, hogy azzá válljon szervezettel annak érdekében, hogy a világ lakosai ráébrdejnek végre: nincs ingyen ebéd.

Az AÉBÖBTAVPM együttműködésre törekszik mindenkivel, aki tenni akar a világgazdaságért, nem vagyunk finnyásak: FED, EBRD, IMF, médiabirodalmak, fortune500 cégek, EU stb. Sőt mi tudjuk, hogy ők is együtt akarnak velünk működni, hiszen közösek a céljaink. Ezt is az axiómák közé csaptuk.

Az AÉBÖBTAVPM tettre kész. Ezért azonnal megkezdi széles körű társadalmi, inter-nemzeti, inter-kontinentális egyeztetését az érintettekkel. Már meg is írtuk első levelünket a webmaster@federalreserve.gov-ra.

Az AÉBÖBTAVPM ahogy a neve is sugallja, önkéntesekből áll, de éberen vigyáznunk kell, nehogy a világgazdaságot a mélybe húzni akaró elemek szüremkedjenek be önkénteseink közé, ezért az önkénteseinket egy titkos, általunk önként vállalt zárt és rejtett legeslegbelsőbb kör, egy a későbbiekben kidolgozandó szabályrendszer alapján, kigyomlálja. Ezt nem érezzük az önkéntesség arculcsapásának, inkább az egymásba kapaszkodást erősítő védelemnek.

Az AÉBÖBTAVPM meghirdeti a harcot az olyan semmitmondó töltelékszavak használata ellen, mint számos, különös tekintet, érdemben felhívás, hatékony kapcsolat.

Az AÉBÖBTAVPM pragmatikus, a földön két szilárd lábbal álló szervezet, ezért céljainkban, tetteinkben mindig a konkrétumokra, csak a konkrétumokra és a megvalósíthatóságra törekszünk.

Az AÉBÖBTAVPM fontosnak tartja, hogy meginduljon a világgazdasági kilábalás, amihez mi szerényen a katalizátor szerepet szánjuk magunknak, mert tudjuk mi magunk vagyunk a biztosítékai annak, hogy a tagok között szakmai, és érdemi vita, meg eszmecsere fog kialakulni. Nélkülünk néma gyerekek mindnyájan. És mint tudjuk, néma gyereknek az anyja...

Hát ennyit tudunk mi Alice és Bob tenni a magyar gazdaságért és a világgazdaságért.

A bejegyzés trackback címe:

https://aliceesbob.blog.hu/api/trackback/id/tr183103514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása