A Hacktivity meló, harmadik rész

2011.11.02. 11:17 | aliceesbob | Szólj hozzá!

Címkék: hacktivity esettanulmány social engineering

[Az első két rész itt meg itt.]

10:15 – még alig több mint egy óra az előadásig. Ritával lebeszéltem lelepleződésemet, majd kifelé menet Feri állított meg, hogy a hostessek főnöke is jelentette, hogy észlelte a plusz munkaerőt. De már édesmindegy volt, hisz hivatalosan 10-kor befejeztem minden akciót. :-)

Behoztuk a kocsiból a normális ruháimat, az “öltözőben” visszavedlettem Eszterré, majd a felső szinten leültünk egy asztalhoz és véglegesítettük a prezit az aznapi eredményekkel, nagyjából átgondoltam, hogy miket is fogok mondani, nameg próbáltam életet lehelni magamba egy energiaitallal… 11:10 magasságában aztán úgy gondoltam, ideje beöltözni az előadáshoz. Felvettem a fekete, “Social Engineering specialist” feliratú pólómat, arra rá a Cake is a lie játék pólóját, majd a Hacktivity hostess pólót (most, alatta a többi pólóval kifejezetten jól jött, hogy csak L-es méretben volt a boltban…). Feltettem a parókát, majd a szemüveget, aztán GO! Igaz, azt kívántam, bárcsak megállna az idő, és ledőlhetnék aludni legalább egy fél órát… Dehát 11:40 lett, úgyhogy eljött a pillanat, amikor ha félálomban is, de ki kellett állni a közönség elé, és végre fellebbenteni azt a bizonyos fátylat… A prezentációt nem részletezném, hisz aki ott volt, úgyis látta, aki meg nem, az videón megnézheti, ha egyszer végre valahára felkerül az oldalra :-) (hogy őszinte legyek, nem gondoltam volna, hogy hamarabb lesz blogbejegyzésem, mint videó xD). De azért persze egy kis kedvcsinálónak a videóhoz pár szóban összefoglalom az ott elhangzottakat.

Az előadást mindenképp valami szokatlan, ütős dologgal akartam kezdeni, úgyhogy eleget téve a fiúk azon ugratásának, hogy elég, ha vetkőzök, a hostesses cuccaimtól szép sorjában megszabadulva lepleztem le magam. Először levettem a szemüvegem, a parókám, majd lévén, nem vagyok Hacktivity hostess, megszabadultam a legfelső hostess pólótól… Aztán a “Cake is a lie” feliratútól is, mivel az is csak egy kamu játék volt, az égegyadtavilágon semmi köze a Hacktivityhez… Maradt hát az SE póló… Nagy meglepetésemre senki nem kiabált be, hogy vegyem le azt is (ráadásul még a beépített emberem is eltűnt xD) – pedig még le is vettem volna, lévén, hogy a pólót a már rajtam levő topra vettem fel (nem árt, ha az ember mindenre felkészül ;)). A “vetkőzős-műsor” után beszéltem egy kicsit általánosságban a Social Engineeringről, a kihasználható emberi tulajdonságokról és azok kihasználásának módszereiről, megtörtént esetek tapasztalatairól, de csak azért, hogy a honlapon, illetve a konferencia kiadványban megjelent előzetesben leírtaknak legalább részben eleget tegyek - merthát anno írni kellett egy összefoglalót, miről is szól majd az előadásom, és ugye nyilván nem tehettem bele, hogy a konferencia meghackeléséről. :-) Ezután a végére, csattanóként jött az izgalmasabb rész “Hacktivity meló” címen, azaz annak bemutatása, hogyan készültünk fel, hogyan jutottunk be, miket csináltunk a konferencia két napján, hogyan próbáltuk meg átverni a résztvevőket és milyen eredményeket sikerült elérnünk. Az előadás legvégén pedig levetítettük a kisfilmet, egyrészt annak bizonyítékául, hogy tényleg megcsináltuk az elmondott dolgokat, másrészt hogy bemutassuk, mi milyen jól szórakoztunk (többnyire… xD).

Az előadásom után aztán hihetetlenül sokan kerestek meg kérdésekkel, vagy épp csak beszélgetni. Álmomban nem gondoltam volna… Köszönöm! :-)

Oroszi Eszter

A bejegyzés trackback címe:

https://aliceesbob.blog.hu/api/trackback/id/tr123347241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása