Moslékból vacsora

2011.08.03. 08:03 | aliceesbob | 1 komment

Címkék: gondolatka

Képzeld el, hogy nem tudsz főzni. Megvan? Most akkor tegyük fel, hogy álmaid nőjét szeretnéd egy csodálatos vacsorával elkápráztatni, egy vacsorával, amit te főztél? Mit tennél?

Megmondom én mit tennék. Két lehetőséget fontolnék meg: keresnék egy receptet és még a vacsora előtt addig gyakorolnám az elkészítését, amig nem sikerülne. Tudom, hogy ez sok idő, de hát az áhitott nőért ugye mindent. De ha mégsem, akkor az egyik barátomat, aki jól főz megkérném, hogy segítsen elkészíteni az ételt. Majd a vacsin tördelemesen bevallanám, hogy nem egyedül készítettem. Az őszinteség mindig nyerő.

De mindegy is, a franc se küzdene ennyit, elvinném inkább valahova, akkor még takarítani sem kell előtte.

Most képzeldd el, hogy Te informatikai vezető vagy és rákényszerülsz, hogy IT biztonsággal foglalkozz, mert felnyomták a céges honlapot és ütik a fejed felülről, hogy csinálj valamit, de egyáltalán nem értessz hozzá. Mit tennél?

Megmondom én mit nem tennék. Nem titkolnám el az igazi problémámat, nem tennék úgy, hogy értek hozzá és nem hívnék előre meg egy rakás céget csak azért előzetes konzultációra, hogy kiszedjem belőlük, hogy ők mit csinálnának, majd nem írnék ki a konzultációkon összehordott sok információ alapján egy ajánlati felhívást.

Nem tenném mert fennáll a veszélye, hogy mindenki mást értett meg abból amit előadtam, leginkább azt, amihez ő ért és az uniója a sok (rész)megértésnek egyáltaán nem biztos, hogy értelmes.

Tudom te sem tennéd ezt, de már nem egy céggel találkoztunk, akik viszont igen. Ki érti őket?!

Apropó cím... Ne felejtsétek, hogy a moslék fiatal korában akár lehetett sok-sok csúcsgasztronómiai fogás. Fiatal korában. Külön-külön. De összeöntve már csak moslék.

Tiborcz József

A bejegyzés trackback címe:

https://aliceesbob.blog.hu/api/trackback/id/tr233122049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kispaci_S80 2011.08.03. 22:51:30

Provokatív :)

A beosztás pedig sohasem reprezentálja a logikus/optimális megoldást.
süti beállítások módosítása